Mordbranden i pizzeria i Ankarsrum ännu olöst

Mikonos ägare har en belöning på 10000 kronor till den som kan ge tips om förövaren.

Foto: MARGARETA LJUNGBLAD
Sofia och Giotis Papasoglou, ägare till pizzeria Mikonos i Ankarsrum, utfäster en belöning på 10 000 kronor till den som tipsar så att mordbranden i somras blir uppklarad.

Foto: MARGARETA LJUNGBLAD Sofia och Giotis Papasoglou, ägare till pizzeria Mikonos i Ankarsrum, utfäster en belöning på 10 000 kronor till den som tipsar så att mordbranden i somras blir uppklarad.

Foto:

Västervik2004-01-09 01:00
- Oron för att det ska kunna hända igen bär vi ständigt på, varför vi nu genom att utfästa belöning till den som kan dra sig till minnes den ödesdigra kvällen och komma med tips som får brottet utrett skulle få oss att må bättre. Kanske någon bil har setts vid platsen skulle kunna ge en ledtråd, säger Sofia och Giotis Papasoglou, ägare till Pizzeria Mikonos.
Det var natten mot den 15 juli i fjol som paret väcktes och meddelades om branden. När ägarna kom till platsen hade släckningsarbetet påbörjats. Branden härjade på vinden där elledningar fanns.
- Det har blivit kostsamt för oss. Vi hade tänkt öppna efter semesteruppehåll dagen efter men så blev det inte, säger Sofia upprört.
Vid branden förstördes nästan hela taket på byggnaden och elledningarna blev totalförstörda. Dessutom blev det rök- och vattenskador i restaurangen därgolven delvis fick bytas ut. Efter sanering och byggarbete öppnade restaurangen den 12 september.
- Vi känner stor tacksamhet för allt stöd som vi har fått på samhället. Men anledningen till varför det hände är för oss en stor gåta som vi känner måste bli uppklarad, menar Sofia.
Branden rubricerades som mordbrand efter polisens undersökningar. Det innebär att branden var anlagd. På brottsplatsen har polisen funnit redskap som har skickats för undersökning till tekniska roteln i Stockholm. Utredningsarbetet pågår fortfarande på den olösta mordbranden. Någon misstanke mot pizzeriaägarna har polisen inte haft.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om