Monikas bästa sommarmat

Foto:

Västervik2008-06-28 00:06
Det ska vara lätt att laga mat på sommaren. Det anser kokboksförfattaren Monika Ahlberg och det är vad hon erbjuder i "Monikas bästa menyer för sommaren". Här finns recept på fantasifulla snapas - smårätter på gaffel som äts i sällskap av olika sorters snaps, midsommarmeny och grillfestmat. Allt presenteras på ett aptitretande sätt och bilder från familjealbumet varvas med landskapsbilder.Receptet på flädermarinerade jordgubbar med glass är enkelt och gott. Det som behövs är en och en halv liter jordgubbar, en deciliter koncentrerad flädersaft, vaniljglass och fläderblommor eller citronmeliss som dekoration. Jordgubbarna delas, läggs i en bunke och flädersaften hälls över. Jordgubbarna ställs i kylskåp i minst två timmar innan de serveras med vaniljglass och garneras med fläderblommor eller citronmeliss.
Ny bok
Monika AhlbergMonikas bästa menyer för sommarenPrisma
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om