Det säger Lars Kåremyr, som samtidigt menar att hans farhågor var relativt små.
– Jag trodde nog att vi skulle landa där. DDT är ett välkänt miljögift, men i första hand just ett miljögift, det är inte så giftigt för oss människor.
– Men när det handlar om barn och unga är den här riskbedömningen viktig. Det inte räcker med vad jag tror, utan det är därför vi anlitade miljömedicin i Linköping för detta.
Han poängterar att rapporten har en stor säkerhetsmarginal. Att föräldrar kan känna sig "trygga med ganska stor marginal" att låta sina barn leka och spela fotboll där.
Rapporten fokuserar på nuvarande verksamhet, och om den kan fortgå. Skulle planerna ändras för området kan en sanering bli nödvändig.
– Om samhället tröttnar på fotboll är det inte långsökt att tro att man vill göra villatomter här. Det angränsar ju till staden. Då får man titta på andra gränsvärden än man gör nu.
Eftersom föroreningen orsakats av det statliga företaget Svenska skogsplantor, är det också staten, genom SGU, som ska stå för saneringen. Statliga pengar för dylika insatser avsätts varje år. Men Kåremyr utesluter inte en sanering på Örbäcken, även utan framtida villaplaner.
– Nästa steg blir att fortsätta föra en diskussion med SGU, att blicka framåt. Och det måste vi göra med den som är ansvarig för föroreningen.