– Det är sorgligt att se mat slängas samtidigt som det är akut brist på mat i andra delar av världen, säger hotelldirektören Stina Porsgaard.
Sedan i måndags har hotellet därför erbjudit takeaway-lådor med mat från lunchen som kan hämtas på eftermiddagen.
Bra för både miljön och det hektiska vardagslivet som många lever i, menar Stina Porsgaard, som också var den som kläckte idén.
– Det kan vara skönt att bara svänga förbi och köpa en låda när man en stressad småbarnsförälder. Ofta kanske man har tio rätter eller så som man alternerar, men här kan man smidigt prova något nytt, fortsätter hon.
Samtidigt är förstås den stora vinsten den miljömässiga. Över hela landet slänger restauranger 88 ton fullt ätbar mat varje år. En del av maten kommer från gästernas tallrikar - medan annan mat, som i det här fallet är sådan som inte har gått åt under lunchen.
– Vi brukar inte få så väldigt mycket mat över, men ibland kan det bli en del och det kan vara svårt att ta hand om.
Vad som kommer att ligga i lådorna beror alltså på vad som finns över sedan tidigare under dagen.
– På eftermiddagen går vi ut och talar om på vår Facebook-sida vad vi har att erbjuda just den dagen.
Sedan är det först till kvarn som gäller. Och vissa rätter är förstås mer poppis än andra...
–... raggmunk är en sådan rätt. Då går det alltid åt mycket.