Mer svängrum i fritidsgården

Gamleby fritidsgård blir större från och med maj. Då utökas samlingssalen med 100 kvadratmeter genom en tillbyggnad. Det ger efterlängtat svängrum för föreningar och dansare som regelbundet träffas på fritidsgården.

Föreståndaren för Gamleby fritidsgård, Staffan Linberg framför utbyggnaden på baksidan av Åby herrgård. Fitidsgården och biblioteket i Gamleby finns i herrgården.

Föreståndaren för Gamleby fritidsgård, Staffan Linberg framför utbyggnaden på baksidan av Åby herrgård. Fitidsgården och biblioteket i Gamleby finns i herrgården.

Foto: Brandin Hans

Västervik2009-02-20 18:47
Fritidsgården i Gamleby är inrymd i Åby herrgård, där finns också Gamleby bibliotek sedan slutet av förra året.- Vi har försökt få till den här utbyggnaden i sex år, säger föreståndaren Staffan Lindberg. Den har alltså ingenting att göra med biblioteksflytten. Vi har inte haft plats nog för de större sammankomsterna. Exempelvis är Pensionärernas riksorganisation, PRO, stadiga gäster här och de har väldigt många medlemmar på sina möten. Nu kommer alla att få ordenligt med plats.- Här hålls också konferenser med många deltagare och så är det eftermiddagsdans varje tisdag. Förra veckan kom 170 dansanta personer. Då kan det bli körigt i kafeterian, för kaffepausen är minst lika viktig som själva dansen. Nu kan vi ha kaffet framdukat i det nya utrymmet. Det ger mer tid för både fika och dans.Tillbyggnaden görs av Bostadsbolagets egna byggnadsarbetare. De 100 nya kvadraten fogas till den tidigare utbyggnaden på 190 kvadrat (inräknat scenen). Lokalerna kan avskiljas med en vikvägg och får separata ingångar så att de kan nyttjas samtidigt. Under tillbyggnaden tillkommer en hel källare, ett kallförråd där fritidsgården kan samla all skrymmande utrustning, som kanoter. Nu är de utspridda på flera olika platser i Gamleby. I mitten av maj ska tillbyggnaden kunna börja användas. Budgeten tillåter en kostnad på 1,5 miljoner kronor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om