Med ett bra kylskåp klarar du rötmånaden
Rötmånaden inleds i veckan med hög luftfuktighet och värme som följd. Förhållandena är gynnsamma för bakterier men enligt Livsmedelsverket finns det inte några livsmedel man särskilt bör undvika. - Med ett fungerande kylskåp kan man köpa vad som helst utan att oroa sig, säger Åsa Rosengren på Livsmedelsverket.
Inköpslista är bra att ha för att inte glömma bort något. Foto: Lisa Olaison
Foto: Lisa Olaison
Så klarar du rötmånaden
Använd kylväska på vägen hem när du har handlat.Se till att kylvaror kommer in i kylskåpet snabbt.Sätt ned kylskåpet på +5 grader.Kontrollera med termometer var det är kallast. Sätt de känsligaste varorna där.Ta inte fram mer mat än vad som går åt.Tvätta händerna innan matlagning.Använd inte samma skärbräda för rått kött och sallad.Källa: Livsmedelsverket
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!