Matrundan ska få fler att upptäcka den lokala maten

Den 11-12 september arrangeras "Matrundan" i Kalmar län. Gårdsbutiker, mathantverkare, kaféer och restauranger som producerar eller förädlar lokal mat uppmanas att delta.

Småländska kroppkakor. Den 11-12 september arrangeras "Matrundan" runt om i Kalmar län.

Småländska kroppkakor. Den 11-12 september arrangeras "Matrundan" runt om i Kalmar län.

Foto: Tomas Oneborg/ TT/Arkiv

Västervik2021-06-26 13:11

Initiativtagare är länsstyrelsen som tillsammans med LRF Sydost och Region Kalmar län driver ett regionalt livsmedelsstrategiarbetet för Kalmar län, sedan ett par år tillbaka. Syftet är bland annat att korta kedjan mellan producenter och konsumenter.

Ett utfall av arbetet är den digitala karta som tagits fram med drygt 60 av länets gårdsbutiker och mathantverkare.

Som producent bör man anmäla sitt intresse för att delta senast den 30 juni. Anmälan görs till länsstyrelsen.

Det är den lokala maten som är i fokus och länsstyrelsen förbehåller sig rätten att säga nej till deltagare som inte passar in i matrundans koncept.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!