Efter husmanskost är det ett djup avgrund ner till nästa favoritmat. Det är 7,5 procent som föredrar pastarätter och lika många som gillar GI-mat. Därefter vegetarisk mat på fem procent.
De flesta hittar inspiration i tidningar och provar något nytt bara en eller två gånger i månaden.
Men nästan hälften av alla kan tänka sig att få hjälp med att planera inköp och bestämma vad som ska serveras på middagsbordet. Nästan lika många kan inte tänka sig att få den hjälpen.
- Vi har en inspirationspåse, som också finns i laktosfri variant, och en som kallas "billiga veckan", säger Katharina Arvidsson, ICA Kvantum Västervik.
- Det är dietister och kockar på Ica centralt som sätter ihop menyerna för en vecka i taget.
Inspirationspåsen den här veckan innehåller recept och råvaror till: kyckling och paprikapasta med bacon, lax och grönsparris, kalljäst salamipizza, rostbiff med italiensk färskpotatissallad samt spenat och ricottafylld cannelloni.
Helgen får man faktiskt fixa själv.