Det säger stadsarkitekten Sara Dolk.
I mars kommer den nya skylten sättas upp. Det blir en informationstavla om träbåtsbryggan, men det blir inte en vanlig standardskylt.
– Vi kommer att ha ett foto på träbåtsbryggan från förr i tiden på skylten så att man kan stå och titta genom glaset samtidigt som man ser dagens träbåtsbrygga bakom så att det blir som två lager, säger Sara Dolk som beskriver informationstavlan som väldigt spektakulär.
Därför är placeringen på Fiskaretorget tillfällig.
– Skylten kommer att stå där några år, sen kommer den att flyttas. Vi tycker egentligen inte att den passar in, men när den får stå där under en begränsad tid så kan man ju ta ut svängarna.
Västerviks kommun ingår i EU-finansierade projektet Unika historiska Kalmar län. Det är anledningen till att den spektakulära informationstavlan ska sättas upp.
– I projektet tittar man bland annat på hur man kan marknadsföra vår kulturhistoria och knyta ihop den med olika verksamheter. Inom ramen för projektet så får varje kommun att få en jättehäftig skylt som är som ett smycke och vi har bestämt oss för att lyfta fram träbåtsbryggan.
Sommartid brukar träbåtsbryggan locka många besökare.
– Träbåtsbryggan är en riktig magnet. Det är mycket folk som tycker om att gå på bryggan och titta på båtarna som ligger där.
Många av träbåtarna är byggda med klinkbyggnadsteknik, en båtbyggarteknik som hamnade på Unescos världsarvslista för något år sedan.
– Det är egentligen jättestort, men båtarna bara finns där. Vi vill gärna uppmärksamma det mer genom att lyfta fram bryggan, säger Sara Dolk och berättar att det redan i dag finns sittbänkar och en silltunna på bryggan.
– Vi håller också på att titta på om det går att sätta lite diskret pollarbelysning på bryggan.
Västerviks kommun och Västerviks museum samarbetar i satsningen på träbåtsbryggan.
– Vi vill, tillsammans med de träbåtsföreningar som finns, Tjust allmogebåtar på Rågö och Westerviks träbåtsförening, lokalt få det här arvet att leva vidare, säger Veronica Palm på Västerviks museum och tillägger.
– Jag hoppas att vi också kan få en samverkan med andra aktörer i Norden för att lyfta båtbyggartekniken.
Westerviks träbåtsförenings ordförande Anders Hellström är mycket positiv.
– Det är jättekul, eftersom vi vet att klinkbyggnadstekniken är världsarvsklassad.
Unika historiska Kalmar län pågår till april 2023.