På Bageri 96 är det full ruljangs på torsdagsmorgonen. Det bakas för fullt, kunder droppar in och ut i kaféet och man har precis tagit emot en stor varuleverans. Som det brukar vara – även under pandemin.
– Vi har inte påverkats så jättemycket av de senaste restriktionerna, vi har ju ingen alkohol och inga sena öppettider, säger Lisa Bergström, som driver bageriet.
Kanske har något färre suttit inne i kaféet och fikat, men å andra sidan är det många som köper hem något gott till fikat, eller kanske till någon som behöver muntras upp i pandemitider. Personalen har förstås behövt hålla koll på antalet gäster och personer som köar, men det tror Lisa Bergström är en vana som kommer hålla i även framöver, åtminstone ett bra tag efter att restriktionerna har släppts.
– Det har pågått så länge, så det har satt sig.
Vad ser du som privatperson mest fram emot när restriktionerna släpps?
– Det ska bli skönt att man får gå ut och äta lite senare och vara fler än åtta vid bordet.