Lisa Bergström: "Tror vi kommer fortsätta hålla koll"

Nu slipper kaféer och restauranger hålla koll på trängsel och hur många gäster det sitter vid varje bord. Men Lisa Bergström på Bageri 96 i Västervik tror att vi även fortsatt kommer ha en annan medvetenhet.

Lisa Bergström och Mats Karlsson driver Bageri 96.

Lisa Bergström och Mats Karlsson driver Bageri 96.

Foto: Caroline Petersson

Västervik2022-02-03 10:45

På Bageri 96 är det full ruljangs på torsdagsmorgonen. Det bakas för fullt, kunder droppar in och ut i kaféet och man har precis tagit emot en stor varuleverans. Som det brukar vara – även under pandemin. 

– Vi har inte påverkats så jättemycket av de senaste restriktionerna, vi har ju ingen alkohol och inga sena öppettider, säger Lisa Bergström, som driver bageriet. 

Kanske har något färre suttit inne i kaféet och fikat, men å andra sidan är det många som köper hem något gott till fikat, eller kanske till någon som behöver muntras upp i pandemitider. Personalen har förstås behövt hålla koll på antalet gäster och personer som köar, men det tror Lisa Bergström är en vana som kommer hålla i även framöver, åtminstone ett bra tag efter att restriktionerna har släppts. 

– Det har pågått så länge, så det har satt sig. 

Vad ser du som privatperson mest fram emot när restriktionerna släpps? 

– Det ska bli skönt att man får gå ut och äta lite senare och vara fler än åtta vid bordet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!