Max jubilerar och söker efter mer personal

Restaurang Max, som funnits fem år på Ljungheden i Västervik, ska dubbla personalstyrkan till sommaren och söker ett 30-tal vikarier.

Linnea Tyrebrant och Sabina Jonsson blåser ballonger till jubileumsfirandet.

Linnea Tyrebrant och Sabina Jonsson blåser ballonger till jubileumsfirandet.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Västervik2024-02-10 18:00

På lördagen var det femårsjubileum för Max. Vi fick en pratstund med restaurangchefen Linnea Tyrebrant när hon blåste ballonger till firandet ihop med driftledare Sabina Jonsson.

Båda har jobbat på restaurangen sedan starten.

– Jag började som driftledare och har jobbat mig uppåt. Till sommaren är det två år sedan jag blev restaurangchef, säger Linnea.

undefined
Linnea Tyrebrant, nu restaurangchef, har varit med sedan starten.

Men det var en tuff start, med så många nya. Det blev en hel del fel i och med detta, vilket gjorde att de tappade kunder när den första öppningseffekten hade lagt sig.

– Vi var så dåliga, konstaterar Linnea.

Hon berättar att de har jobbat mycket med utbildning sedan dess och försökt dra lärdom av hur det blev.

– Min dipp till pommesen är helig. Jag har full förståelse för att man blir lite sur om den missas. Det är viktigt att lyssna på gästerna och kompensera om det har blivit fel.

undefined
Kevin Granberg stortrivs med jobbet på Max.

Kevin Granberg från Västervik började på Max för drygt två år sedan och är nu biträdande restaurangchef. Han berättar att de har ett system där de som jobbat ett tag åker till nystartade Max-restauranger och utbildar personalen.

Själv har han på så vis fått möjlighet att komma till såväl Norrland som Skåne och Polen. Det tycker han är roligt.

Det låter som att du gillar ditt jobb?

– Jag stortrivs. Det är mycket action och man får träffa många gäster. Vi har en sån härlig personalstyrka också.

Han tycker att det både är ett bra förstajobb och ett ställe där man har möjlighet att utvecklas.

undefined
Max firar fem år på Ljungheden i Västervik.

Linnea Tyrebrant säger att de är 32 personer som jobbar på restaurangen på året-runt-basis. Av dem är det många skolelever som hoppar in på helger och lov.

Max har redan börjat skola in blivande sommarjobbare.

– Det är kul att de visar intresse så tidigt och söker, säger Linnea.

Hur många behöver ni vara under högsäsong?

– Målbilden är att det ska vara 65 till sommaren, men det är svårt att få ihop. Vi brukar vara 55.

undefined
Linnea Tyrebrant och Sabina Jonsson blåser ballonger till jubileumsfirandet.

 När det gäller sådant som omsättning och resultat, kan hon inte säga några siffror för hur det har gått de här fem första åren.

– Men vi märker av Ljunghedens expansion, och det är väldigt kul.

Många som jobbar i området kommer dit och äter. Första ruschen för dagen är mellan 12 och 14. Sedan börjar det sätta fart igen vid 16-tiden för att vara som mest mellan 17 och 19.

Men det kommer även folk på nätterna. Då handlar det mest om personer som har gått av sitt skift eller "epa-ungdomar".

undefined
Max i Västervik söker ett 30-tal sommarjobbare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!