Frunchlådans ägare Nathalie Lind Gardeus har blivit kvartershundarnas bästa kompis, hon har nämligen börjat tillverka hundgodis.
- Det är ännu en av alla mina tokiga idéer.
Nathalie började diskutera egentillverkat hundgodis med sin syster för några år sedan efter att ha läst om det i Stockholm men sedan glömdes det bort. Tills hon fick tråkigt en dag och gjorde slag i saken.
- Jag bara började. Jag beställde en bok och plockade recept som jag testade på olika hundar som jag har omkring mig. Det är enklare att bara starta och sedan utveckla idén.
I en månad har Nathalie Lind Gardeus testat olika godisar på sin testpanel och nu har hon fyra sorter som hon säljer. I burkarna på hyllan finns valnötsblommor, kalkonsnurror, leverprickar och majsgrodor. Godisarna med valnötter och majsmjöl har hon smakat på själv men levern och kalkonen har hon avstått ifrån eftersom hon är vegetarian.
- Människor kan också äta alla sorterna, man vet exakt vad de innehåller och det vill man kanske inte veta när det gäller annat hundgodis. Jag vill veta vad jag själv stoppar i mig och jag tror att många hundägare vill veta vad de ger sina djur.
Att Frunchlådan skulle bli ett ställe för både mattar, hussar och hundar tror inte Nathalie. Hon säger att det finns de som inte vill ha hundar inne på fiken och att det är en hälsofråga. Nathalie har fler idéer på godis till jyckarna. Blåbär, tonfisk, köttfärs och sparris. Det finns ett jätteregister och det är bara att testa, resonerar hon.
- Jag tror faktiskt att hundarna skiter i hur godiset ser ut, de går på lukten. Levergodisarna är populärast, helt klart.