Planerna är än så länge i ett tidigt skede. Bolaget har haft ett samrådsmöte med kommunen och länsstyrelsen, och informationsbrev har skickats ut till boende i området.
- Vi har börjat titta på rovfåglar, och har startat en utredning för att se om det finns några skyddsvärda rovfåglar i området, säger Johan Granlöf, projektledare.
Att bolaget intresserar sig just för Västerviks kommun beror till viss del på att kommunen håller på att upprätta en vindbruksplan, och har pekat ut vissa områden som lämpliga för vindkraft. I en första version av vindbruksplanen fanns Lebo utmärkt som ett A-område, där kommunen gärna såg vindkraft. Här finns bra elanslutningar och, enligt bolaget, inga övriga intressen som inte är förenliga med vindkraft.
- En positiv vindbruksplan är jätteviktig, då vet man vad kommunen har för inställning till det hela.
Om allt går bolagets väg kan verken uppföras omkring 2014.
Men det är mycket som ska klaffa innan det kan bli någon vindkraftspark. Förutom alla utredningar ska de närboende få chans att tycka till. Bolaget planerar att, under våren, bjuda in närboende, allmänhet och andra intressenter till ett samrådsmöte.
Johan Granlöf är medveten om att vindkraftsplaner ofta väcker kritik och motstånd - och välkomnar synpunkter från allmänheten. Samtidigt tycker han att det är synd att miljöaspekten i vindkraftsdebatten ofta tappas bort.
- Det är inte på tapeten så mycket längre. Det handlar mycket mer om landskapsbild, skuggning och buller.
Om planerna blir verklighet så kommer bolaget att avsätta en del av de pengar varje vindkraftverk ger till en så kallad "bygdepeng", som ska gå till föreningsliv, näringsliv eller något annat som är till nytta för bygdens utveckling i projektets närområde. Det kan handla om upp till
10 000 kronor per verk årligen.
- Det är ett bra sätt att ge något tillbaka, det känns bra, säger Johan Granlöf.