Krogar skänkte mat till Frälsningsarmén

Foto: ANDERS STEINER – Tack för all den fina maten, säger Anita Björkman från Frälsningsarmén till Henrik Sundberg, i mitten, och Per-Olof Preusse. På bilden ses även Per-Olof Preusses son Robert.

Foto: ANDERS STEINER – Tack för all den fina maten, säger Anita Björkman från Frälsningsarmén till Henrik Sundberg, i mitten, och Per-Olof Preusse. På bilden ses även Per-Olof Preusses son Robert.

Foto:

Västervik2004-12-20 00:25
Jätteglad blev Anita Björkman på Frälsningsarmén i Västervik när hon i helgen fick telefon från restaurangerna Saltmagasinet och Krabbes Krog:
? Vi har fått en hel del mat över från våra julbord. Kanske vill Frälsningsarmén ha denna mat för att bjuda behövande på? undrade krögaren Henrik Sundberg på Saltmagasinet.
Visst ville Frälsningsarmén det! På söndagskvällen åkte Anita Björkman med sin man Janne upp till Kulbacken och hämtade en billast ål, skinka, prinskorvar, köttbullar och många andra läckerheter.
? Det går aldrig att beräkna exakt hur mycket mat det ska gå åt. Vi har ju över hundra rätter på julbordet. En del mat blev över i år över och då kom vi att tänka på Frälsningsarmén, säger Henrik Sundberg och hans kollega Per-Olof Preusse från Krabbes Krog.

? Jag är oerhört tacksam och glad. Det är sånt här som gör att man orkar lite mer, säger Anita Björkman.
Alla delikatesser går inte att ta ta vara på utan får gå till grismat.
? Det blir en investering till nästa års julskinka, skämtar Per-Olof Preusse.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om