Sedan månadsskiftet september/oktober delar krögarparet Dariimaa Dorjjugder och Myagmarbold Jargalsaikhan sin tid mellan Västervik och Stockholm. Häromdagen nyöppnade de sin restaurang på Strömsgatan.
Restaurang Westerwik är omdöpt till Saturnus. Asiatiskt med betoning på japanskt och koreanskt står på menyn. Men man satsar också på svensk husmanskost över lunchen, förklarar Dariimaa.
Vi träffade henne som hastigast för ett par veckor sedan. Då hade hon och maken Myagmarbold just tagit över lokalerna och ännu inte hunnit ändra någonting. Men nu har väggarna smyckats med målningar och här och var står gröna växter.
Dariimaa berättar att familjen besökte Västervik första gången i somras, och blev förtjusta.
– Det är lugnt, fint och skönt här.
Men Stockholm får ändå fortsättningsvis vara familjens bas.
– Min son går på en speciell musikskola, han spelar fiol och piano, och därför är det svårt att flytta, säger hon.
Dessutom driver Dariimaa Dorjjugder och Myagmarbold Jargalsaikhan en yakiniku-fabrik i Stockholm. Yakiniku är ett japansk-koreanskt sätt att tillaga kött på.
Det har varit svårt för tidigare krögare att få restauranggästerna att hitta till Strömsgatan. Hur tänker ni kring det?
– Vi måste försöka synas så gott det går. Vi har kontaktat kommunen för att be om lov att få sätta ut skyltar, säger Dariimaa.
Dariimaa kommer ursprungligen från Mongoliet men bor i Sverige sedan 15 år.
Några mongoliska rätter finns dock inte på menyn än.
– Men japansk och koreansk mat är besläktad med mongolisk, säger hon.