Kockelever från Vimmerby lagar kvällens Nobelmiddag

Att få laga mat på världen finaste fest är säkert en dröm för många kockar. För kockeleverna Sofie Arvidsson och Christoffer Adolfsson på Restaurangskolan i Vimmerby är det en verklighet.

Christoffer Adolfsson, tredjeårselev på Restaurangskolan i Vimmerby är med  i arbetslaget och lagar Nobelmiddag.

Christoffer Adolfsson, tredjeårselev på Restaurangskolan i Vimmerby är med i arbetslaget och lagar Nobelmiddag.

Foto: privat

Västervik2009-12-10 00:00
- Självklart är vi glada över att ha fått chansen att få jobba tillsammans med duktiga kockar och lag mat till den fest som hela världen känner till. Vi mår ganska bra och ser med spänning framemot vad menyn ska bestå av, säger Sofie Arvidsson som reste upp till Stockholm på måndagen med Christoffer Adolfsson.På Restaurangskolan i Vimmerby finns bevis på duktiga kockelever. På en vägg hänger diplom från år 2001 då de första eleverna på Restaurangskolan fick vara med att laga mat till Nobelfesten.- Vi är stolta över våra elever. Bara två skolor i Sverige representeras av kökselever i det här sammanhanget. Så visst är det en fjäder i hatten, säger läraren Leif Wiklund på Vimmerby gymnasium, hotell- och restaurangprogrammet.Kunskapen är det som avgör när lärarna bestämmer sig för vem som ska få vara med i arbetslaget och laga trerätters till 1 300 gäster.- Att elever på Restaurangskolan i Vimmerby fått chansen att vara med och laga Nobelmiddag fler än en gång beror både på gott rykte men också på kontakter, berättar Leif Wiklund.På det treåriga programmet finns 66 elever. De har goda förebilder från elever som lyckats väl efter sin examen. - Jonas Carlsson blev 2006 Årets Kockelev och bäst i sin åldersgrupp. Utmärkelsen skedde på Gastro Nord i Stockholm. I dag vidarutbildar han sig i New York. Madeleine Svensson var i år finalist i Årets Kockelev. Hon fick en tredjeplacering, vilket också är mycket bra i denna tävling, säger Leif Wiklund.För Sofie och Christoffer blir det en merit att ha i bagaget när de ska söka jobb efter studentexamen i vår.- Vi hoppas naturligtvis på att knyta kontakter. Vi kommer att finnas i arbetslaget där 40-talet personer jobbar för att laga en perfekt Nobelmiddag, säger Sofie.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om