Klassiska påskingredienser
Foto: MONIKA GOTTFRIDSSON Duka upp en färgsprakande påskbuffé med traditionella ingredienser på nytt sätt.
Foto:
Påsken är inget undantag. Vi måste inte sitta andäktigt och vänta på att lammsteken ska skivas upp av värden. Det finns betydligt mer opretentiösa lösningar.
Duka upp lite av varje. Alla gillar ju som bekant inte sill (en gåta, men sann), alla gillar inte lamm (lika obegripligt, det) och somliga äter inte fisk (upprörande). Och sedan har vi vegetarianer, barn och diverse kinkiga släktingar.
Kör på säkra kort mellan faten. Färga några ägg, blanda en jättesallad med mycket grönt, baka ett bröd (alltid uppskattat). Den som har tur och hittar schyssta importerade primörer - påsken är ju så ruskigt tidig i år - kokar dem lätt och river över lite parmesan, på med en klick smör, dra ett par tag med pepparkvarnen och smula över lite flingsalt.
Tillsammans med klassiska påskingredienser blir buffén komplett. Sill, lax, lamm och ägg kan lagas på så många sätt. Här visar vi några nyskapande alternativ.
Snabbstek laxen i kuber med spännande såser. Kör med lammfärspaj i stället för stek. Blanda en egen knallig påskgul sill. Och baka in vackra ägg i ett grekiskt påskbröd.
Eller se alltihop som ren inspiration till andra vägar att fira påsk. Tänk ett varv längre än du brukar och bulla upp tills matbordet blir fullt. Det behövs inga mängder av varje rätt. Det roliga är att få välja själv.
Efteråt serveras lämpligen något riktigt härligt kladdigt och chokladigt. Eller små påskägg fyllda med lyxchoklad i bitar om man inte har mer ork kvar för köksgöra. Huvudsaken är att man hinner mysa.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!