Klart: Då stänger delin på hörnet

Nu är det mindre än en månad kvar för Guldkants deli i hörnet på Bredgatan-Storgatan. Delägaren Jonas Settlin lovar dock att stammisarna inte ska behöva sakna favoriterna från delin.

Guldkants deli har funnits i det nuvarande läget på Storgatan sedan 2016. För några år sedan utökades lokalerna mot Bredgatan.

Guldkants deli har funnits i det nuvarande läget på Storgatan sedan 2016. För några år sedan utökades lokalerna mot Bredgatan.

Foto: Ulrik Alvarsson

Västervik2024-09-24 20:00

Skälet till att man flyttar är att lokalerna inte håller måttet. I dag är lokalerna godkända för tillagning av delins sortiment av sallader, bowls och sushi. Däremot finns inte ventilation på plats som skulle möjliggöra annan matlagning. Att bygga om skulle bli dyrt.

– Lokalerna har ju tidigare använts av en hemslöjdsbutik och en guldbutik, säger Jonas Settlin, delägare i Guldkant.

Fredag den 18 oktober blir sista gången som matstället håller öppet innan man tömmer lokalerna. Settlin är noggrann med att säga att delin inte lägger ner. Han nämner hur den startade längre upp på Storgatan för att sedan bli en del av nyöppnade Guldkant på Grönsakstorget. 2016 flyttade Delin till Storgatan igen, och lokalerna utökades när grannlokalerna som i hörnet Storgatan-Bredgatan blev lediga. Nu flyttar man tillbaka och blir en del av Guldkants verksamhet på Grönsakstorget.

– Man kommer att känna igen både personal och sortiment.

undefined
Jonas Settlin, delägare i Guldkant, säger att man jagar nya lokaler för delin. Fram tills dess kommer man att hitta delins sortiment i Guldkants andra restauranger.

Ett undantag är sushin. Den flyttar till Guldkants flytande restaurang Rosa himmel vid Pampas marina. Många tänker på Rosa himmel som en sommarrestaurang, men den kommer att ha öppet vid tillfällen under vinterhalvåret. Och i maj kommer det att bli sushi sex dagar i veckan igen lovar Jonas Settlin.

Tanken är att delin ska bli en verksamhet i egna lokaler så småningom.

– Vi följer vad som händer. Rätt som det är så dyker det upp ett tillfälle. Sista kapitlet för delin är inte skrivet, säger Settlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!