– Tanken från början var att vi skulle driva samtliga butiker själva. Vi etablerade oss på flera ställen runt om i Sverige och har på så vis lärt oss en hel del om hur och var man ska etablera en obemannad butik, och strategiskt har vi valt att etablera oss i glesbygd och på landsbygden.
Sommaren 2020 hade Lifvs en butik i gång i gästhamnen i Västervik. Vintern 2021 flyttades modulen till Piperskärr där den dock bara var i gång under en månads tid.
– I Västervik var utmaningen dels att vi inte hade en stark lokal förankring, dels kommunikationerna och logistiken, säger han.
– Man behöver vara en del av det lokala samhället och ha en stark lokal förankring, och med en egendriven kedja där en butikschef ansvarar för flera butiker och kanske inte ens bor i området var det svårt.
Vad krävs för att lyckas med en butiksetablering då, nu när ni har provat er fram?
– Man behöver just vara en del av det lokala samhället. Det är något som vi har vi insett med facit i hand.
Brimow berättar att lärdomarna gjort att man övergav de inledande planerna på att driva all verksamhet i egen regi.
– I dag har vi i stället skapat en franchisemodell som bygger på att vi ingår ett avtal med en ”lokal hjälte”, det vill säga en lokalt engagerad franchisetagare. På så sätt kan vi skala upp snabbare och bygga en hållbar kedja, menar han.