Det matställe i Västervik som misstänkts för matförgiftning är inte längre under utredning. De prover som tagits innehåller inga skadliga bakterier.- De är tjänliga avseende mikroorganismer, säger Carolina Stalebrant, livsmedelsinspektör.Det var i måndags förra veckan som miljö- och byggnadskontoret fick in en anmälan om misstänkt matförgiftning på ett matställe i Västervik. Minst sex personer drabbades av kräkningar, feber och diarré efter att ha ätit kebab där. I samband med en oanmäld inspektion på företaget i förra veckan togs fem prover. I går kom svaren och samtliga prover innehåller inte några skadliga bakterier.- Verksamhetsutövaren har gjort allt han kan för att luska ut var smittan skulle kunna kommit från. Men ofta kommer man endast fram till olika teorier om vad som skulle kunna vara källan, säger Carolina Stalebrant, livsmedelsinspektör i Västerviks kommun.Hon ska framöver göra en tredje oanmäld inspektion på företaget för att se att allt är i sin ordning. Vid första inspektionen var bland annat tillagningstemperaturen några grader för låg.- Jag upplever att verksamhetsutövaren har tagit seriös på den första inspektionen vi gjorde. Och de avvikelser vi upptäckte då är inte särskilt ovanliga, säger hon.