Kaffets kvalitet viktigare än priset

Kaffet är en dryck som väljes med omsorg och det viktigaste är att det är smakrikt. Det omdömet hade personal på Ankarsrums skola om sitt val av kaffesort.

Personalen på Ankarsrums skola har bra koll på sina val av kaffesorter. Elisabet Persson,  till vänster, Marianne Gustafsson, Britt-Marie Karlsson och Carena Nilsson.

Personalen på Ankarsrums skola har bra koll på sina val av kaffesorter. Elisabet Persson, till vänster, Marianne Gustafsson, Britt-Marie Karlsson och Carena Nilsson.

Foto: Ljungblad Margareta

Västervik2009-02-14 00:07
Inne i skolpersonalens kafferum hörs glada skratt och vid ett bord har personal samlats för en stunds avkoppling med sin kaffekopp. Elisabet Persson, Marianne Gustafsson, Britt-Mari Karlsson och Carena Nilsson är överens om vikten av att välja smakrikt och starkt kaffe och då får priset inte spela någon roll.- Nej, det viktigaste är att kaffet är starkt och mustigt. Jag håller mig till två olika sorters kaffe som jag är nöjd med, säger Carena Nilsson.Kaffet de har i sina muggar från automaten smakar inte så bra som det de själv brygger eller kokar.- Det är inte så vanligt men jag dricker kokkaffe hemma. Det har jag med mig hemifrån liksom att det ska kokas i rostfri kaffekanna, berättar Britt-Marie Karlsson.Marianne Gustafsson är ensam i gänget att föredra ekologiskt och rättvisemärkt kaffe.- Priset är inte det som jag tänker på vid val av kaffebönor, huvudsaken är att det är smakrikt och det blir mitt kaffe då jag själv maler bönorna till det.Att smaken är avgörande håller alla med om och Elisabeth Persson sticker ut med att gilla att prova nya rostningar.- Det finns så mycket att välja på men jag köper inte det billigaste kaffet som jag tycker har konstiga färg, säger Elisabet.Att fylla lagren med kaffe när det är rabatterat gör många och även skolpersonalen passar då på såklart.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om