"Inte kul värma torra makaroner"
Bekvämligheten i fikarummet eller lyxen att få maten serverad? VT kollar vad som väger tyngst när lunchtimmen är slagen och det är dags att fylla magen.
- På två år har det aldrig hänt att jag tagit med matlåda, säger Martin Ottosson som helt klart föredrar att luncha ute.
Foto: Lisa Olaison
- Man blir lite irriterad när de höjer priset på sommaren, säger Berit Eklund.Martin Ottosson jobbar också på Länsförsäkringar.- Jag tycker inte att det är värt besväret att ta med matlåda. På två år har det aldrig hänt, säger han.- Jag brukar gå till något ställe som har buffé, då går det lite fortare. Men jag blandar rätt friskt så att det blir lite variation, säger Martin Ottosson mellan tuggorna.På plastföretaget Resinit, på Lucerna, jobbar Mattias Svensson och Peter Jakobsson. De har i princip alltid med sig lunchlåda till jobbet.- Det blir för stressigt att äta lunch på stan så jag har oftast med mig mackor och ibland matlåda, men det är olika. Det går bra att äta mackor, men jag är hungrig när jag kommer hem, säger Peter Jakobsson.Mattias Svensson har lyxlunch med sig i form av överbliven smörgåstårta från ett kalas.- Men vanligtvis tar jag bara med det jag har lagat dagen innan, det är smidigt säger han.Även om matlådan är praktisk jublar de inte alltid över innehållet.- Utelunch är godare, det är inte så kul att värma torra makaroner. Men det kostar ju också, man får väga gott mot dyrt och tid. Skulle det bara kosta en 50-lapp att äta ute skulle man ju kunna göra det varje dag, säger Peter Jakobsson.- Jobbar jag kväll brukar jag äta ute på dagen, det är inte så kul att laga mat jämt. Men kostar det över 80 kronor för en lunch börjar det bli dyrt, säger Mattias Svensson.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!