Ett normalt år hade Gunnebo musikkår tagit ton på Spötorget på lördag förmiddag. Därefter hade musikkåren marscherat genom centrum tillsammans med ett tåg av företrädesvis socialdemokratiska demonstranter upp till Stadsparken.
Några timmar senare hade det varit dags för nästa demonstrationståg nu under ledning av Socialisterna Välfärdspartiet.
I år blir det inget av det.
Den ibland huttrande publiken får istället sitta i värmen, hemma framför datorn.
– Den första maj kommer vi att släppa en film med tal på sociala medier, berättar arbetarekommunens ordförande Marcus Fridlund (S).
Där kommer fyra talare att medverka på temat "Välfärden först": Kommunalrådet Dan Nilsson, riksdagsdagsmannen Tomas Kronståhl, socialminister Lena Hallengren och Manda Hedin från SSU Tjust.
Socialisterna kommer att arbeta på ett annat sätt.
– Jämfört med förra året då vi släppte en film på första maj, så kommer vi att göra en mer ambitiös satsning med en ny film varje dag, fram till första maj, säger partiets ordförande Jacob Hoffsten.
Det blir tal från fler orter runt om i Sverige. Socialisterna startade i Västervik, men har börjat samarbeta med likasinnade på andra håll i landet. Temat blir "Arbete och välfärd åt alla". Utöver tal utlovar Hoffsten även musik i filmerna.
Vänsterpartiet brukar fira i lite mindre skala på Kulbacken. Partiets lokale ordförande Leif Svensson säger att det inte är planerat något lokalt digitalt firande. Han ska istället följa partiets firande på riksnivå.
Redan innan pandemin fanns det kritiker som såg förstamaj som en otidsenlig högtid.
Kan det vanliga förstamajtåget komma tillbaka?
– Jag hoppas på ett vanligt firande nästa år med musik och tal, säger Marcus Fridlund (S).
Jacob Hoffsten (SV) säger att redan innan pandemin fanns det en trend med färre deltagare i olika offentliga demonstrationer:
– Sådant brukar gå i vågor, men jag övertygad om att förstamajfirandet kommer tillbaka.
Leif Svensson (V) ser en trend där allt fler stannar hemma framför datorn. Det är ingen utveckling han välkomna.
– När jag var tonåring klädde man upp sig i kostym på första maj. Det behöver man kanske inte göra, men vi måste vårda vår historia och inse att det finns mycket som vi inte kan ta för självklart. En historielös befolkning tappar snabbt fotfästet.