För några veckor sedan berättade vi att utbyggnaden av det gamla Saltmagasinet gick enligt plan. Museet förde även diskussioner med intresserade restaurangentreprenörer. Då kunde museet inte garantera att en ny restaurang skulle kunna slå upp dörrarna till sommarsäsongen. Däremot nämndes det som en lösning att museet i egen regi körde igång något enklare i lokalerna under sommaren.
Så blir det inte.
– Byggnadsarbetet löper på enligt plan. För vår del har vi funderingar på utveckla ombyggnaden lite grann, och göra lite mer än vad vi tänkt från början. Vi har för närvarande inte planer på att öppna i sommar, säger museets chef Olof Nimhed.
En fråga som kommit upp är uppvärmningen av restaurangbyggnaden.
– Vi överväger att göra en miljömässigt bättre uppvärmningsmodell en den vi tänkte ursprungligen, säger Olof Nimhed.
När Matkultur som tidigare huserade i den gamla saltmagasinsbyggnaden gick i konkurs i höstas framgick att uppvärmningskostnaderna varit en tung post.
Blev konkursen en väckarklocka?
– Nej, med bygget så har vi förberett för en annan lösning men vi var inte mogna att gå hela vägen från början.
Nu har man kommit på andra tankar, och undersöker om man har råd att investera i vattenburen luftvärme.
– Det tar lite längre tid att bygga, men kan vara långsiktigt klokt, svarar Olof Nimhed.
Ett beslut om museet ska gå vidare med ytterligare arbeten kommer de närmaste veckorna.
– Så vi räknar inte med att kunna bedriva någon verksamhet i sommar, säger Nimhed.