Ingen medalj för Lovisa Pettersson

Det blev ingen medaljplats i kock-tävlingen på yrkes-SM för Lovisa Pettersson (bilden) från Hallingeberg, men hon är nöjd ändå.

Lovisa Pettersson.

Lovisa Pettersson.

Foto:

Västervik2006-05-22 00:25
I helgen har hon lagat mat åt juryn i yrkes-SM, men den här gången blev det ingen medalj.
- Jag tävlade mot fyra killar och alla var lite äldre än mig och hade jobbat i Stockholm eller Göteborg, säger Lovisa Pettersson.
- Men jag kanske ställer upp igen.

När kockarna kom till tävlingen fick de veta vilka råvaror som skulle ingå i de olika momenten, förrätt, varmrätt och dessert. Sen fick de en timme på sig att komma på vad de skulle laga med råvarorna och lämna in recepten till domarna.
- Det var lite stressigt, men jag tyckte att jag fick ganska bra idéer från början.
De tävlande höll på i ungefär sju timmar och under den tiden lagade Lovisa klassisk stekt strömming, rostade syrliga rödbetor och kall yoghurtsås med nässlor till förrätt. Sedan kyckling fylld med bland annat spenat, gräslök, och västerbottenost med saltbakad fransk potatis, sparris och syrliga morötter och citrussås till varmrätt, och till sist vanilj- och rabarberpanacotta med frusen chokladkräm och jordgubbssås.
- Jag tänkte några gånger att "varför håller jag på med det här", men så här efteråt känns det bra, säger hon.
- Det var roligt och jag har fått mer inspiration och glädje till att laga mat, nu när jag märkte att det gick bra och att jag klarar av det.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om