"Hur länge ska vi behöva trampa i vattenpölarna"?

I flera år har boende på Lysingsvägen 2-6 i Västervik tvingats gå i smuts och vatten.
Dräneringen fungerar inte.
- Hur länga ska vi behöva trampa i vattenpölarna, det har varit så här i fyra år, säger Eivor Pettersson.

Stora vattenpölar. Eivor Petersson på Lysingsvägen i Västervik vill ha bort vattenpölarna som bildas utanför hennes bostad. Vidare bildas en massa smuts och jord följer med in. Nu lovar gatukontoret att göra en insats i höst för att återkomma med en permanent lösning under 2007. Foto:  Anders Steiner

Stora vattenpölar. Eivor Petersson på Lysingsvägen i Västervik vill ha bort vattenpölarna som bildas utanför hennes bostad. Vidare bildas en massa smuts och jord följer med in. Nu lovar gatukontoret att göra en insats i höst för att återkomma med en permanent lösning under 2007. Foto: Anders Steiner

Foto:

Västervik2006-11-01 00:25
Hon har flera gånger hört av sig till kommunens gatukontor och påtalat bristerna i dräneringen.
- Jag har blivit lovad att det skulle åtgärdas men inget händer. Det senaste jag hörde var förra hösten. Då var beskedet att det skulle åtgärdas i våras. Men inget hände, säger Eivor Pettersson.

- Så fort det blir regn bildas stora vattenpölar mellan gångbanan och gatan. När vi åker taxi kan den inte stanna på gatan och släppa av oss utan den får köra upp på gräsmattan.
- På hösten när löven faller täcker de ofta vattenpölarna och det har hänt att folk trampat i och blivit våta. Sedan har de lagt några stenar med hål i, meningen är att det ska växa gräs där men istället är en massa smuts som kommer ut.
- Marken har sjunkit och vattnet försvinner inte i första taget, säger Eivor Pettersson och pekar utmed Lysingsvägen att problemet finns på flera platser, bland annat utanför Torino och Lindögården.

Per-Olof Redborn, avtrappande gatu­chef, förklarar att det genomfördes ett va-projekt på Lysingsvägen för att ta hand om dagvattnet, att få det att rinna ut i kanten och sakta silas ner genom en grusbädd.
- Så var det tänkt i teorin men fungerade inte i praktiken. Dräneringarna har satts igen. Vi på gatukontoret måste göra en åtgärd, säger Redborn.

När kan problemet vara löst?
- Vi har tagit upp det i budget för 2007 så nästa år kan arbetet genomföras, avsikten är att gräva upp och lägga ner en mer konventionell dränering. Förutsatt att budgeten går igenom så blir det gjort under 2007.
- För att klara det akuta problemet måste vi göra en form av punktering nu under hösten. Vi måste få håll på det översta lagret så att vattnet kan rinna undan, säger Per-Olof Redborn.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om