- Det känns kul! Inte så mycket för SM-guldet utan mer för att någon uppskattar det vi gör.
Ni vann alltså SM i Mathantverk i Göteborg i klassen inlagd fisk, varför vann ni?
- Sill är ofta väldigt salt men vår skärgårdssill är mer söt. Det blir en kontrast till annan sill, den är annorlunda men ändå traditionell.
Berätta lite om tävlingen!
- Det är en tävling för lokalproducenter och det får inte vara tillsatser eller konserveringsmedel i produkterna. Fisk är ju vår normala produkt men kanske blev man lite mer noggrann när det var tävling.
Juryn bestod av bland andra Leif Mannerström, hur kändes det att visa produkten för en kändis?
- Det blev lite roligare när det var kändisar med men vi tittade faktiskt inte på vilka som skulle sitta i juryn innan. Det är ju en bedömningssport.
Varför ställde ni upp med just skärgårdssillen?
- Förra året tävlade vi med vår kallrökta lax och då fick vi silver. De kallrökta produkterna är väldigt lika men sill kan man göra på väldigt många sätt. Det blir roligt att tävla.
Kan ni bli bättre än såhär?
- Vi får väl utveckla våra andra produkter. Det är lite press nu, vi får inte göra dåligt ifrån oss. Men det handlar ju om tycke och smak, vår sill är nästan söt som godis.
Vad äter man till godissillen?
- En okryddad nubbe är inte helt fel. Och så potatis och gräddfil.