Sedan pandemin bröt ut har hans kalender fyllts på i snabb takt.
En orsak är förstås att antalet hundar i samhället ökat. "Coronahund" har blivit ett begrepp. Alla gånger har kanske inte beslutet att skaffa hund varit så välgrundat. Man har inte planerat för ett "sedan", det vill säga för återgången till det normala.
De så kallade "coronahundarna" är mer benägna att få separationsångest eftersom de inte ensamtränats, och situationer uppstår där ägaren inte förstår sig på hunden när den beter sig på ett visst sätt.
De vanligaste problemen som mattar och hussar kommer med till Bengt är utåtagerande och/eller rädda hundar och hundar som skäller mycket, förklarar han.
En del av problematiken kan härledas till att man missat att socialträna sin valp och unghund under pandemin.
– Förutom den individuella coachningen ber jag dem därför ofta att även gå en kurs. För att öva på att vara i en miljö med andra hundar och människor.
Vanligast är att man tar kontakt med hundpsykolog under unghundsperioden – en tid som kan vara prövande för såväl människa som hund.
– Hundar är lika oss på många sätt. De går också igenom puberteten med allt vad det innebär.
Då kan de för ett tag glömma, eller snarare strunta i, allt de lärt sig under valptiden och om man inte förväntat sig det är det lätt att bli modfälld.
Så vad ska man tänka extra på under tiden mellan valp och vuxen då?
– Man ska fortsätta att jobba med hunden men inte kräva för mycket. Viktigast är att ge den trygghet. Visa att man finns där. Precis som med tonårsbarn. Och komma ihåg att det är en period som kommer att gå över. De växer mycket och ska växa i sig själva.
– Man ska fortsätta att träna och fostra men värna om relationen, så att hunden känner sig trygg.
Något som Bengt avråder från är att surfa runt och leta råd på nätet.
– Det är bättre att man vänder sig till en hundinstruktör, hundpsykolog eller coach om man upplever ett problem så man stämmer av med någon som har en relevant utbildning.
Surfar man runt på nätet är det lätt att bli förvirrad och dessutom riskerar man att få råd som kanske är kontraproduktiva eller helt förkastliga, menar Bengt Weckfors.
Han är inte mycket för att ge vägledning inför ett kommande hundköp men gör det gärna när man väl bestämt sig och fått hem sin hund.
– Då gäller det att se hundens behov, och ta avstamp därifrån.