Hotellägare i Överum kritiska till byråkrati
På måndag öppnar hotellet i Överum igen efter att ha varit stängt en tid.De nya, inflyttade ägarna är dock kritiska till den byråkrati som föregått nyöppnandet av hotellet.
Öppnar igen. Här ses en av de nya hotellägarna i Överum, Patrik Jönsson som tillsammans med sin far Johan Hyltenstam ska slå portarna för "Det trevliga Hotell Överum" idag.
Foto:
- Jag hoppas verkligen det hela skall bli riktigt bra när vi blivit lite varma i kläderna, men det har varit både jobbigt och struligt på många olika sätt så här långt, säger Patrik Jönsson.
- Bland annat att ha med kommunen att göra. Den är inte speciellt välkomnande. Viljan att hjälpa till på ett enkelt sätt är dålig.
- Vi har nu varit tvungna att söka nya tillstånd och rättigheter istället för att vi kunnat få ta över de gamla, ett jobb som vi hållit på med sedan februari, säger Patrik Jönsson vidare.
- Nu har vi fått satsa över 180 000 kronor bara för att få öppna, och det genom installation av nya brandlarm, ny fettavskiljare och alla andra tillstånd som måste till.
- I början kommer vi att satsa på luncher. Därefter är det meningen att utöka verksamheten med a la carte, men även beställningar till kalas, bröllop, med mera. Även bar och rumsuthyrning kommer att finnas med i verksamheten.
- Vår målsättning är att ha en året-runt verksamhet med öppethållande alla dagar i veckan.
Med de förutsättningar vi har idag kan vi ta emot mellan 100 och 120 gäster. Vi har i dagsläget sju rum till uthyrning, men vi räknar med att kunna öka med ytterligare ett par rum längre fram.
Vidare är det tänkt att vi skall bygga om till en traditionellt riktig bar.
Även utomhus kommer det att bli en del förändringar med en helt ny uteservering bland annat.
- Vi har varit i kontakt med en rad olika företag i området och vi hoppas få mycket gäster från dem, säger Patrik Jönsson, som har jobbat inom restaurangbranschen över 20 år. Han har haft olika ställen ibland annat Göteborg, Grundsund med flera platser.
På frågan varför det nu blev Överum svarar Patrik att det helt enkelt var slumpen som gjorde detta. Det hela både är och skall bli en mycket spännande utmaning, säger Patrik Jönsson som nu i början kommer att jobba på hotellet tillsammans med sin far.
- När det gäller personalfrågan kommer vi att ha en del extra personal nu under sommaren, och sedan får vi anställa efter hand, säger Patrik Jönsson avslutningsvis.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!