Hösten är som gjord för matiga sallader
Ladda salladerna med mustiga smaker från naturens skafferi. Fräscht, jordnära och precis lagom mättande.
Frukt och nötter. Gör en skön höstsallad med äpplen och heta valnötter.
Foto:
Visst är det lättare att svischa ihop en sallad när grönsakslanden prunkar och primörerna skämmer bort oss med sina späda förföriska smaker. Men det är nu vi kan dra verklig nytta av jordarnas rikedom.
Nu ska man handla närodlat. Vi lever i ett fantastiskt land när det gäller råvaror, och att vi bor mitt i naturens egen dignande visthusbod.
Det är nu man ska agera ekorre och samla på sig alla godsaker man kan hitta. Nötter, äpplen, ostar, bär, rotfrukter, svamp, vilt... Laddat med vitaminer, fibrer, smak - det allra bästa hösten har att ge.
Det är bara diverse handlare och inköpare som envisas med att gå omvägen via Nya Zeeland och Holland för att förse oss med omogen, restrött och smaklös ursäkt för frukt och grönt. Det är precis nu man gör klokt i att blanda en sallad. Fortsätt sommarens grönsaksliv. Lev lätt och ändå bli mätt.
Tycker du att en sallad känns fjuttigt har handlarna däremot äntligen vaknat till liv på bönfronten. En burk bönor skänker extra mättnad till alla sallader, missa inte heller matvete som numera också finns färdigkokt på behändig konservburk - som gjord för höstiga sallader. Quinoa, dinkelkorn och bulgur är också exempel på nyttiga mättnadstillägg. Koka en rejäl sats och fördela över veckan. Lite citronsaft till och de platsar som "bulk" i vilken sallad som helst.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!