Allt började med en resa till Ghana i slutet av 1980-talet. Efter att ha sett det fattiga landet bestämde sig Britt-Louise och väninnan som var på med resan att man skulle starta en insamling för att bygga en skola.
– Vi fick kontakt med en hövding som var väldigt klok. Jag trodde att det som behövdes bäst var en brunn, för barnen fick gå väldigt långt för att hämta vatten, men hövdingen tryckte på vikten av en skola.
En skola blev det. Och så småningom ett barnhem i en annan by.
Nu, drygt 30 år senare, driver organisationen ett fadderprogram och ett barnhem i Ghana och ett fadderprogram i Indien. I grunden är behoven de samma som på 1980-talet men det finns också skillnader.
– När man pratar om Indien idag är det mycket fokus på tillväxten i landet, och att utvecklingen går så snabbt, men man ska komma ihåg att många fortfarande är extremt fattiga.
På flera plan är behoven av hjälp till och med större än för 30 år sedan, menar Britt–Louise.
– Problemen med alkoholberoende är mycket större idag. Sådana problem fanns inte när jag var i Indien första gångerna. Det förstör otroligt mycket, männen kommer hem fulla och slår sina fruar. I många fall barnen också. Många av våra barn i fadderprogrammen har varit med om förskräckliga trauman.
Allra mest utsatta är kvinnorna och flickorna. Våldtäkter och misshandel - inte sällan fall av dödsmisshandel – är inget ovanligt.
– Det är ganska allmänt känt att om man hjälper en man så hjälper man mannen. Om man hjälper en kvinna så hjälper man hela familjen. Därför har vi satsat på till exempel mikrolån för kvinnor som gör att kvinnor kan starta upp företag och bli självförsörjande.
Organisationens fadderprogram har också gjort att fler barn tillåts gå i skolan.
– Vi hade ett fall där en pappa kom till mig och sa att hans dotter skulle sluta skolan. Hon skulle gå i kvällsskola istället och hjälpa till hemma på dagarna. Och jag svarade att det kunde hon göra, men då skulle hon inte ingå i fadderprogrammet och därmed skulle familjen inte få den matranson som delas ut varje månad till familjer som ingår i fadderprogrammet.
Ett krav är nämligen att barnen tillåts av föräldrarna att gå i skolan, vilket är ett påtryckningsmedel för att barnen inte ska hamna i barnarbete.
– I dag är den flickan sjuksköterska och tjänar mer än sin far. Då känns det bra att arbeta med det här.