Helena lagar mat hela dagarna

Helena Sallermo har haft sitt företag, Tant gul, i källaren på lanthandeln i Blackstad sedan 2002. Hon har lång erfarenhet från restaurangbranschen.

Catering på gång. Helena Sallermo tillbringar många timmar varje dag i sin källarlokal under lanthandeln i Blackstad. Här är det äggen till en buffé som ska kokas.

Catering på gång. Helena Sallermo tillbringar många timmar varje dag i sin källarlokal under lanthandeln i Blackstad. Här är det äggen till en buffé som ska kokas.

Foto:

Västervik2007-02-08 00:25
Det började med några år som kringresande säsongsarbetare innan hon, tillsammans med maken, bestämde sig för att bli bofasta i Blackstad. Efter jobb på olika krogar i Västervik köpte de 1993 Idas krog i Vimmerby och blev sina egna.
- Vi sålde efter några år och min man började arbeta på ett hyvleri i Frödinge och jag började se mig om efter arbete inom någon helt annan bransch. Jag provade på att söka som mäklarassistent, men har man varit egen förtagare så har man inte så mycket papper och betyg att visa upp, så det var inte så enkelt. Alla tror att man bara kan röra i grytor, att man har mycket kunskaper i bokföring, kundkontakter och markandsföring räknar ingen med.

När lanthandeln i Blackstad såldes tog Helena kontakt med de nya ägarna och idén om att öppna cateringfirma föddes. Tanken var att det skulle bli ett halvtidsjobb, men med åren har verksamheten vuxit så det blivit heltid för Helena och halvtid för maken.
Tant gul har en liten fast kundkrets som hon levererar lunchpaket till. Övriga beställningar kan vara allt från ett enkelt föreningsmöte till ett stort bröllop. Regelbundet återkommer Hallingbergs teater och Spa blå rummet med beställningar när de har gäster.
- Det blir ofta en koncentration av arbete runt helgerna. Lite fler fester på vardagar skulle göra min arbetstid mer regelbunden, tycker Helena. Men det är ju så i den här branschen att det blir mycket arbete på kvällar och helger.

Helena ser ljust på framtiden för företaget. Hon har inte några planer på att utöka, det skulle kräva ombyggnader och kostnader som hon inte tror att företaget klarar.
- Jag tycker att det är lagom stort i dag. Det håller mig med jobb och min man kan rycka in under de mest hektiska perioderna. Han kan arbeta här utan att jag behöver göra några ombyggnader, huvudsaken är att han skriver i personalliggaren varje gång han kommer och går.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om