Det säger initiativtagaren Sonja Hedman-Folke som tillsammans med ett gäng entusiaster drog igång restaurangen som har fått mycket beröm av gästerna. Inte minst för den fina miljön kring gästhamnen, caféet och bryggorna.
- Vi har mött flera besökare som sagt att vi aldrig får släppa på den idyll som finns här. Givetvis har vi inget intresse av det, vi vill inte ha en flashig anläggning. Här ska vara trivsamt, mysigt och familjärt, säger Sonja Hedman-Folke.
Havsterrassen drog igång som ett initiativ inom projektet Blankaholms IT Växthus, och har de senaste åren haft flera olika privata arrendatorer. Men inför årets säsong fanns ingen som ville fortsätta.
- Vi kunde bara inte se att terrassen försvann, vi ville annat och nu rullar det på för fullt.
Lisa Isaksson och Inga-Lill Johansson är två i gänget som ser till att restaurangen och serveringen fungerar.
- Vi satsar hårt på husmanskost exempelvis egenhändigt lagade köttbullar, fisk men också kyckling och sallader. Vi brukar kunna ordna det mesta utifrån kundernas önskemål, säger Inga-Lill Johansson.
Trots det snabba bolagsbildandet har Havsterrassen redan lyckats få serveringstillsång, om än tillfälligt. Att kunna servera vin och öl bidrar givetvis till att få fler gäster.
- Vi har haft en jämn och bra tillströmning och vi tror att augusti kan bli en riktigt bra månad, inte bara för oss, utan för hela servicenäringen i Blankaholm, säger Sonja.
Inom kooperativet hjälps alla åt för att hålla allt igång. Känslan av gemenskap och glädje i arbetet är drivkraften.
- Vi har gemensamma värderingar om delaktighet och hållbar utveckling. Och alla gillar vi Blankaholm. Vi har inga skulder, och blir det en vinst när säsongen är över, ja då avlönas var och en efter resultatet.