Här kan du se Visfestivalen gratis

Årets visfestival kommer att finnas tillgänglig genom gratis livesändning som sker genom Västervik Framåts och VT:s kanaler.

Västervik 26 juni 2020 20:00

Visfestivalen genomförs på ett annorlunda sätt i år på grund av coronautbrottet, och kommer kunna ses av alla med internetuppkoppling. Festivalen kommer att sändas gratis live online, via Västervik Framåt, och sedan kommer Västerviks-Tidningen och andra Östmedia-sajter att streama framträdandena därifrån. 

Tobias Ahlstedt på Västervik Framåt är mycket optimistisk när han berättar om årets ovanliga upplägg. Kvällarna inleds 18.30 då det visas filmer och direktsända intervjuer med artister och de som jobbar med festivalen. Intervjustudion är belägen vid sidan av scenen, och kommer även att sända mellansnack. 

Mellan 19.00 och 22.00 hålls sedan konserterna.

– Intervjustudion kommer att plocka upp artister före och efter spelningar, berättar Tobias som menar att det kommer bli ett välproducerat festivalprogram för åskådarna.

 

De 50 personer som kommer vara på plats i publiken har fått sina biljetter lottade och arbetar samtliga inom regionen.

Olika restauranger runt om i Västervik kommer att visa livesändningen av festivalen, och det gäller att boka bord i tid.

– Sen kan man göra visfestival hemma! Man kan ta ut datorn i trädgården samtidigt som man inmundigar något gott, tipsar Tobias.

 

VT:s chefredaktör Christoffer Nielsen är också entusiastisk:

– Det här är ett otroligt positivt exempel på vad man kan åstadkomma om man samarbetar i dessa tider, säger han och riktar samtidigt en eloge till den drivkraft Visfestivalens arrangörer visat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa