Här går mannen till attack på pizzerian

Mannen stormade in på en pizzeria i centrala Västervik, och fällde en matgäst med flera slag mot huvudet. Nu åtalas han för grov misshandel.

Övervakningsbilden visar hur den misstänkte går till angrepp mot sitt offer.

Övervakningsbilden visar hur den misstänkte går till angrepp mot sitt offer.

Foto: Polisen

Västervik2024-10-07 18:00

Händelsen inträffade sent vid 03-tiden en kväll i juli i år.

Vid disken står en man för att beställa en pizza, när det kommer in en annan man som går fram, fäller honom och börjar slå mot huvudet. Övervakningsbilder visar hur misshandeln fortsätter med offret liggande på marken. Totalt får han ta emot fem knytnävslag mot huvudet.

Ett vittne berättar efteråt att han trodde att offret hade dött.

Så illa var det inte, men den nedslagne konstateras efteråt ha svullnader, underhudsblödningar och frakturer i både käke och i tänderna.

Nu står en man misstänkt för grov misshandel.

Av de efterföljande förhören framgår att männen känner varandra sedan tidigare. Den misstänkte erkänner slagen, men inte att det skulle vara en grov misshandel. Han säger att upphovet till bråket var att offret en stund tidigare stått utanför offrets bostad och skrikit anklagelser. Han ska även ha tagit till okvädningsord över telefon.

Att mannen föll till marken förklarar han med mannen var berusad. Efter misshandeln ska den misstänkt ha försökt hjälpa mannen upp.

Båda männen beskriver att det finns en konflikt mellan dem sedan tidigare. Offret bekräftar att han var utanför mannens bostad tidigare under kvällen, och sedan gick vidare till pizzerian för att få i sig mat. Han minns hur någon kommer bakifrån och tar stryptag och sliter ner honom på golvet. Där blir han misshandlad, och förlorar medvetandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!