Det berättar Magnus Holmbom, som tillsammans med sin fru, Malin Holmbom, driver den nya restaurangverksamheten nere vid Skärgårdsterminalen. Då hade paret ett samarbete med rederiet som sköter skärgårdstrafiken, kring servering av mat och dryck på båtarna.
– Det var ett samarbete vi ville fortsätta med även efter Våran Krog, säger Magnus.
Inför sommaren 2021 gjorde dock den rådande pandemilagen att rederiet valde att bortprioritera servering på skärgårdsbåtarna. Då den röda boden, som sålt biljetter för båtfärder ut i Tjust skärgård, stod tom valde Magnus och Malin att sätta den tilltänkta båtserveringen i hamnen istället.
Renovering av boden skedde under juni och i juli har man nu öppnat upp. Även om de lättade restriktionerna möjliggör för paret att återigen sköta serveringen för rederiet väljer man att ha öppet för servering även på land.
Även om Magnus och Malin står bakom Skärgårdsterminalen så är det inte de som kommer att stå i serveringsluckan. Magnus jobbar som skeppare i skärgårdstrafiken och Malin heltid inom vården. Paret sköter alltså mest det administrativa, för själva dagsarbetet har man anställt fem säsongsjobbare.
Det är flera restauranger som har liknande nisch som er, med enklare mat om sommaren. Hur ser ni på konkurrensen?
– Vi är nog de enda som har Strömmingsmacka på menyn. Sen är menyn alltid föränderlig, vi ser första året som ett testår, säger Magnus.