Han vägrade ge sig – nu är han Årets Västervikare

Det var en förvånad Jesper Björkman som tog emot utmärkelsen Årets Västervikare. Förvånad, men också väldigt glad.

Jesper Björkman är Årets Västervikare 2022.

Jesper Björkman är Årets Västervikare 2022.

Foto: Elin Lönn

Västervik2022-10-31 18:00

Det är verkligen Jespers år i år, sett till utmärkelser. Tidigare i höstas vann han Tjustgalans pris Årets entreprenör och nu har Västerviks-Tidningens läsare sagt sitt.

Under falska premisser har vi lurat upp honom till redaktionen den 31 oktober. Och att döma av hans leende när vi möter honom med blommor och diplom känns det som om vi lyckats bevara hemligheten tills nu. Ett tekniskt fel i början av omröstningen gjorde att man de första dygnen kunde se ställningen i tävlingen, något Jesper fick veta genom sina vänner. 

– Mina kompisar sa i början att jag ledde stort, men jag vågade inte tro på det, säger Jesper.

Även i media har det varit något av Jespers år. Under många turer har hans strid mot kommunen gällande krogbåten Simson avhandlats på VT:s nyhetssidor. Till slut fick Jesper flytta upp krogverksamheten på land och lämna båten, på grund av pirens dåliga skick. All den uppmärksamheten kan ha varit en anledning till att folk röstat på honom, tror han. 

– Jag kämpade mycket och fick till något som blev väldigt uppskattat. Det tror jag har gjort att folk uppskattat mig extra mycket.

Nu är det Palladiumsäsong och Jesper säger att det kommer dyka upp både artister och DJ:s där i höst. Han kommer också fortsätta satsa på Löga beach, samtidigt som han verkar ha nya, än så länge hemliga, planer på gång.

– Vi får se vad som händer framöver, säger han.

Att ta emot priset för Årets Västervikare är stort, tycker Jesper Björkman. Han säger att det känns fint att ha blivit framröstad av VT:s läsare.
Att ta emot priset för Årets Västervikare är stort, tycker Jesper Björkman. Han säger att det känns fint att ha blivit framröstad av VT:s läsare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!