David Holmberg, 21 år, sitter på Arlanda när VT når honom för en pratstund. Framför honom är det många flygtimmar innan planet landar i Kina där han ska börja jobba som kock på nyöppnade Frantzénkitchen i Hong Kong.
– Det ska bli kul att få vara med om att starta upp något helt nytt och jag hoppas vi kan göra restaurangen till en av de bästa, säger David.
Det är den kände kocken Björn Frantzén som ligger bakom nysatsningen i Hong Kong vilken blir den första permanenta restaurangen utanför Sverige. Tidigare har de gjort gästspel på flera ställen i världen och haft en så kallad "pop-uprestaurang" i Dubai.
– Efter att jag hade jobbat som praktikant på Frantzén i Stockholm fick jag erbjudande om att åka med till Dubai.
David jobbade tätt med köksmästare Jim Löfdahl på restaurangen i Dubai och när de tre månaderna var till ända kom ett nytt erbjudande om att åka med till Hong Kong. Så här beskrivs den nya satsningen på Frantzéns hemsida: "I en stilren och avslappnad nordisk miljö serveras mellanrätter à la carte med hög gastronomisk ambition för upp till 36 gäster. Lokalen ligger i SheungWan, ett från början traditionellt kinesisk område i Hong Kong som nu är en av världens trendigaste stadsdelar."
David gick ut hotell- och restaurangprogrammet i Västervik 2014.
– Det var en jättekul utbildning och jag trivdes bra. Min lärare Mikael And gjorde stort intryck på mig. Han är grym.