Halvdant recept på cirkusliv
Cirkusrätt? Henry Bronett lagar spagetti à la rabbiata.Foto: Karin Alfredsson/Jeanette Andersson
Foto:
En klar höjdpunkt är förstås berättelsen om clownen Wilfred och hans lektion i hur man gör en smörgås:
- Salladsbladen till en smörgås bör vara fräscha, verstehen sie meine Herren? säger han och slår militäriskt ihop klackarna.
- Nix pix, sorgsen, triste, ledsen sallad. Non, non, sånt vill vi inte ha! Om sallad slokar antingen ge den Viagra eller till getterna, salladen alltså inte Viagra. Getter äter i och för sig allt men har sällan besvär med potensen. Tro mig, som gammal getostälskare kan jag sådana viktiga saker! Alltså, sallad fräsch annars inte på smörgås, capice?
Anekdoterna och recepten från världens alla hörn är varvade med mängder av cirkusbilder och vi får se många av dem som uppträtt med Cirkus Scott. Och får vi tro Henry Bronett så äter man mest hela tiden på cirkus.
Nästa gång du känner att du vill ha lite cirkuskänsla laga en italiensk spagetti à la rabbiata och ta med i husvagnen, eller ät den ändå hemma vid köksbordet. Kanske ger det inte bara en smak av cirkus utan också av den eldiga Claudia som huserar i foajétältet där hon håller ordning på sockervadd, popcorn, kaffe och smörgåsar - och framför allt på personalen.
Claudias spagetti
à la rabbiata
4 personer
din favoritpasta
2 chilipeppar
4 vitlöksklyftor
1 1/2 dl färsk persilja
2 dl färsk basilika
1 1/2 dl olivolja
4 färska tomater
Gör så här:
Tag en kniv och snitta ett kryss i toppen på tomaterna. Koka upp en kastrull med vatten och doppa ner tomaterna i det kokande vattnet. När du sedan tar upp dem kan du enkelt ta bort skalet. Skär itu tomaterna och gröp ur kärnorna. Strimla tomatköttet.
Koka spagettin. Häll bort det kokande vattnet och skölj spagettin med varmt vatten så att den inte klibbar.
Hacka chili och vitlök. Fräs chilin och vitlöken i lite olivolja. Grovhacka basilika och persilja. Vänd ner allt tillsammans med det strimlade tomatköttet i spagettin. Servera genast på stort serveringsfat. Garnera med basilikablad och grovt riven parmesanost.
Ny bok
<FONT size=2>
<P>Henry Bronett<BR><B>Största möjliga njutning</B><BR>Alfabeta bokförlag</P></FONT>
<P>Henry Bronett<BR><B>Största möjliga njutning</B><BR>Alfabeta bokförlag</P></FONT>
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!