Hade knarkodling på landet – nu åtalas mannen

När polisen slog till mot en adress på landsbygden i Västerviks kommun hittade man spår av vad som verkat vara en omfattande marijuanaodling. Nu åtalas fastighetsägaren.

Den här bilden togs på polisstationen efter tillslaget hos mannen ute på landsbygden. I burkarna och hinken fanns torkad cannabis. På olika ställen på fastigheten hängde olika växtdelar på tork.

Den här bilden togs på polisstationen efter tillslaget hos mannen ute på landsbygden. I burkarna och hinken fanns torkad cannabis. På olika ställen på fastigheten hängde olika växtdelar på tork.

Foto: Polisen

Västervik2023-09-11 18:00

Det var i samband med ett annat ärende som polisen stötte på delar av cannabis hos en person. Man förstod snart att växtdelarna härstammade från en gård på landsbygden i Västerviks kommun.

I november 2022 slog polisen till mot platsen.

Där möttes de av fastighetsägaren som först förnekade att det skulle finnas narkotika på platsen, men när polisen gick runt på platsen hittade man sammanlagt 3-4 kilo marijuana och växtdelar från cannabis. På olika platser hängde växtdelar och plantor på tork.

När allt samlats ihop och vägts in på polisstationen kom man upp i sammanlagt sex kilo, till det kom fem cannabisplantor som hängde på tork.

Däremot hittade polisen inte spår av material och utrustning som brukas använda för att förpacka och sälja narkotikan vidare. Fastighetsägaren tros leva tämligen isolerat. Det finns enligt polisens förundersökning inget som tyder på att han sålt narkotikan vidare.

Man hittar inte heller lampor eller annan utrustning för odling inomhus. Teorin är att cannabisen odlats utomhus.

Vid tillslaget medgav fastighetsägaren att han odlat för eget bruk. Narkotikan var tänkt att användas i medicinskt syfte eftersom han inte utnyttjar traditionell sjukvård.

Han åtalas för grovt narkotikabrott. I de efterföljande förhören vill han inte medge det brottet. Han menar att det han odlat ska ses som ett medicinskt preparat och inte är beroendeframkallande. Odlingen ska ha pågått i tre år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!