Grön rätt lätt som en plätt
Allt om mat guidar genom vegodjungeln och visar att inget behöver vara komplicerat.
Så jag införskaffade en bok med gröna rätter och satte mer ner i soffan för att avnjuta den. Men eftersom jag hade föräldrabesök fick jag inte vara ensam med boken någon längre stund. Mamma började inom en kvarts minut att läsa över axeln på mig. Och sen dröjde det inte länge innan hon sugit åt sig boken och erbjudit sig att hjälpa till med recensionen.
Det minsta man kan säga om Gott & grönt är att vi blev inspirerade. För bilderna var vackra, upplägget snyggt, recepten lite lagom annorlunda och allting verkade så himla enkelt. Och det var enkelt! För att slänga ihop en bråttompizza är verkligen ingen konst. Har du rester från tex mex-måltiden hemma? Bra! Bred salsa på tortillabröd, strö över lök (gärna mild schalottenlök), tomater och ost. Grädda 6-8 minuter i 225-250 graders ugnsvärme. Njut! Ett perfekt tilltugg i mindre bitar, eller ett rekordsnabbt mellanmål.
Att det är så enkelt och ser så raffinerat ut är en säker genväg till att imponera på vännerna. Eller varför inte bjuda daten på olivspaghetti med vitvinssås? Det kan ju inte slå fel! Lätt att förbereda och sen bara att slänga ihop på nolltid medan föremålet för din ömma låga inspekterar skivsamlingen och funderar på vad det innebär att du har både Nick Cave och Evert Taube. Så ett gott vin till och en maffig dessert efteråt.
Mamma påpekar att portionerna är väl tilltagna och att allting är gott (det är ingen risk att du ska tråna efter kött med den här boken till hands!).
NY BOK
Gott & grönt gröna
läckerheter från Allt om mat
Prisma förlag
Gott & grönt gröna
läckerheter från Allt om mat
Prisma förlag
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!