Glädjande nyheter på skolan i Ankarsrum
Flera nya behöriga lärare har anställts till skolstarten för en månad sedan. En specialpedagogisk verkstad har permanentats och i högstadiet har det aldrig varit så många elever som nu.
Nya lärare. Till starten på höstterminen började behöriga lärare på Ankarsrums skola. Från vänster Robert Johansson, Anders Söderlund, Mattias Östervall, rektor Hans Hansson, Nicole Franck, Eleonor Hållbus och Carina Tedborn. FOTO. MARGARETA LJUNGBLAD
Foto:
Några av de nya lärarna är nyutbildade och några har erfarenhet som lärare på andra skolor. På lågstadiet vikarierar grundskollärare Carina Tedborn för Monika Linder som har friår. Anders Söderlund är sjukvikarie på högstadiet tills vidare i engelska, svenska och samhällsorieterade ämnen (so). Han är från Örnsköldsvik men kommer närmast från Växjö där han hade sin utbildning. Från Berlin till studier i Kalmar och jobb i Boden har Nicole Franck kommit till Ankarsrum. Hon har elever i årskurs sju i naturorienterade ämne (no) och matte.
Idrottsläraren Tomas Wilke, som nu har tjänst på gymnasiet, efterträds av Eleonor Hållbus. Hon har elever i årskurs sju i idrott och hälsa samt engelska. Tills vidare pendlar hon mellan Oskarshamn och Ankarsrum.
- Den här tjänsten passar mig perfekt då jag har 80 procent av arbetet med idrott och hälsa. Skolan är väl utrustad för utomhusaktiviteter med kanoter och skidor när den tiden kommer. Jag valde jobbet då jag fick chansen att arbeta på en landsbygdsskola och här verkar det väldigt trivsamt på alla sätt och vis, säger Eleonor.
Bosse Thörnlöf, som varit idrottslärare några år på skolan, efterföljs av Mattias Östervall som har elever i årskurs åtta i idrott och hälsa samt engelska. Robert Johansson är vikarie för Tomas Rosén som provar på nytt jobb utanför skolans värld. Han har elever i årskurs åtta och nio i no-ämnen och teknik.
- På skolan är det fin stämning och ett bra samarbete mellan lärare och elever, säger Robert.
Han är från Örnsköldsvik och flyttade till Stockholm som han lämnade för jobb i Västerviks kommun. Han har tidigare haft lärartjänst på Ludvigsborgsskolan.
- Dessutom är vi mycket nöjda att skolan har permanentat en specialpedagogisk verkstad där elever som behöver extra stöd och hjälp får det av kompetenta lärare, säger Hans Hansson.
Det har aldrig tidigare varit så många elever i högstadiet som det är i år och nästa år. Fyra klasser i vardera årskursen sju, åtta och nio.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!