Grisarna från Brantestad, har blivit ett känt varumärke och köttet finns i en rad butiker i Småland och Östergötland. Plus Astrid Lindgrens värld, som med sin djurvänliga profil är en av de viktigaste kunderna.
Förra året krisade det rejält för hans verksamhet. En ovanlig form av salmonellabakterier medförde att samtliga 670 grisar fick avlivas. Håkan var nära att ge upp och lägga ner. Han såg bara problem, inte minst ekonomiska.
- Det var som att dra ner rullgardinen, sade han då.
Men nu vågar han tro på framtiden och har också nya idéer för att nå ut till ännu fler butiker i regionen.
- Det har varit, och är, tufft, men nu har vi börjat komma in i normala rutiner, säger han.
Den tuffa vintern har gjort att saneringsarbetet avstannat. Ännu återstår att sanera ligghallen, som används för grisarna under vintertid, samt asfaltering av betongunderlag och lagning av sprickor där icke önskvärda bakterier lätt får fäste.
- Jag hoppas att det ska vara klart till sommaren.
Produktionen har kunnat upprätthållas bland annat genom arrendering av en mjölkgård inte så långt bort. Där finns det plats för 300 grisar. Och leveranserna har rullat sedan en tid, Smågrisar kommer till gården varannan vecka.
- Jag är tacksam för allt stöd vi har fått under den här besvärliga tiden.
Han tycker att kontakterna med myndigheterna, bland annat när det gäller ersättningsfrågorna, har gått bra, trots regelverk som är lite krångliga och som tagit en hel del tid från de normala sysslorna.
Just nu håller Håkan på att utreda möjligheterna att starta en produktionslina för styckat kött som levereras direkt till butikerna i färdiga konsumentförpackningar. Det är ett sätt att öka omsättningen.
- Det är en stor fördel att kunna sälja själv, särskilt i dessa tider när priserna på traditionellt fläskkött är så hårt pressade, menar Håkan. Jag ligger av förklarliga skäl högre i pris, men jag har inte gjort några höjningar i år.
Samtidigt har foderpriserna ökat med en krona per kg, och det betyder en del eftersom Håkans grisar äter 100 kg mer foder under livstiden jämfört med en "vanlig" gris.
- Våra grisar blir mer muskulösa och är uppbyggda på ett helt annat sätt, även om det kanske inte syns så mycket med blotta ögat. Man skulle kunna säga att våra grisar får gympa hela tiden i stället för att bara sitta på kontoret.
Håkan har också bestämt sig för att fortsätta satsningen på gårdsförsäljning under en dag i veckan.
- Man ska inte behöva förbeställa som tidigare.