Går i pappas fotspår
År 1956 började Pelle Preusses far Emil Preusse arbeta på Electrolux. 50 år senare jubilerar sonen med att ta steget in i fabrikens gamla lokaler. Nu som restaurangägare.
Restaurang under arbete. Pelle Preusse och Micke Svensson funderar över fullkornspizza och nyttoideal. Restaurangens första gäster planeras vara före detta Electrolux-anställda. Foto: Anders Liljegren
Foto:
I Electrolux gamla personalmatsal öppnar till påsk en ny restaurang. De första gästerna kommer att vara före detta Electrolux anställda.
- Det har jag lovat dem, och jag står för mina löften, säger Pelle Preusse som sedan tidigare driver restaurangen Ströget och en sommarrestaurang på Östra Skälö.
- Det kommer bli ett slags mingelparty med en cocktailsandwich och något till.
Just nu arbetar Preusse tillsammans med kollegan Micke Svensson och några andra, däribland fastighetsägaren Börje Andersson, med att måla om och att installera det nya köket.
- Vi kommer att ha en nyttoprofil med sallader och i framtiden även fullkornspizza, säger Micke Svensson.
Restaurangen kommer att ha fullständiga rättigheter och inriktar sig dels till närliggande företag men siktar även på att fånga in Lysingsbadets sommargäster.
- Vi har en nybyggd altan och kommer ha en uteservering här utanför och nu bygger de en ramp för handikappade, säger Preusse.
Den nya restaurangen som kommer att gå under namnet Hos Pelle på Welux kommer även att fungera som beredningskök för Preusses andra restauranger.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!