Gamleby blir miniatyr av Portobello Road

I dag öppnar Torgets Kuriosa, en ny butik på Gamleby torg. Det blir den fjärde butiken med utbud av kuriosa, antikt och andrahandsvaror.

Monika Lenholm och Roger Johansson öppnar Torgets Kuriosa vid Gamleby torg under torsdagen. De säljer prydnadssaker, bruksföremål, möbler och böcker. FOTO: HANS BRANDIN

Monika Lenholm och Roger Johansson öppnar Torgets Kuriosa vid Gamleby torg under torsdagen. De säljer prydnadssaker, bruksföremål, möbler och böcker. FOTO: HANS BRANDIN

Foto: Brandin Hans

Västervik2009-06-24 00:07
Gamlebys svar på Londons Portobello Road börjar vid Isakssons antik och kuriosa vid järnvägsviadukten intill Gamleby torg. På torget finns från och med i dag Torgets Kuriosa och sedan tidigare Hand i hand. Slutligen finns Erikshjälpens butik vid Gamleby hamn, de båda sist nämnda utpräglade second handbutiker.Blir det inte för mycket av det goda?
- Nej, tvärtom så tror vi att ju fler butiker inom ungefär samma bransch, desto bättre, säger Roger Johansson och Monika Lenholm som kommer att sälja möbler och inredningsdetaljer samt brukvaror från 1900-talet. Det har visat sig på andra orter att om det finns fler butiker så kommer det många fler kunder, det blir liksom lite "lönt att åka" när det finns mer att välja på.- Antikviteter kan förekomma men dominerar inte alls. Allting är sådant som vi själva köpt på auktion och nu får vi se om fler har samma smak som vi. Butiken ska vara öppen vissa dagar året runt, men fler dagar i veckan under sommartid. Roger Johansson och Monika Lenholm drev tidigare antikvariat i Gamleby mellan 2000 och 2004. Den verksamheten tog de med sig när de flyttade till Horn där de också har basen för sitt internetantikvariat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om