De har fem minuter på sig när dosan larmar.
Då lämnar Ann-Charlotte handläggningen på Skatteverket och tar cykeln upp till brandstationen på Östersjövägen i Västervik.
Sofia Riedmüller rusar från kontoret på varvet i Loftahammar för att kasta sig i bilen till stationen på Granhultsvägen.
De har valt att kombinera sina heltidsarbeten med uppdragen inom Räddningstjänsten.
– Det bästa jag gjort, säger 48-åriga Ann-Charlotte tvärsäkert.
Våren 2019 tyckte en kollega att hon skulle testa och det har hon inte ångrat.
– Jag gillar att vara igång och när det händer saker, att komma ut och agera. Jag gör något bra för samhället.
Det är en stark kontrast till handläggningen av ansökningar om rut- och rot-avdrag på Skatteverket.
För att bli anställd behövde hon klara rullbandstestet. Att gå åtta minuter i olika lutningar i full mundering med en rustning på 24 kilo, där hon tyckte att det jobbigaste var värmen i larmstället. Konditionen hade hon från sin löpning, styrketräning och simning.
Hon ingår i en av de fyra deltidsgrupperna tillsammans med två män och har i snitt två jourdagar per vecka. I år har hon dessutom varit sommarvikarie på stationen.
– Skulle det komma ut någon heltidstjänst kommer jag att söka. Jag har modet och jag vet att det är ett bra gäng där.
Hur har det varit att komma till det manliga yrket?
– Det har blivit bättre. Jag har inte stött på några konstigheter. Man behöver inte vara stor och stark. Man kan vara bra på olika saker och kompenserar varandra.
Klarar du allt?
– Jag hoppas det. Jag har varit på skogsbränder och hjärtstopp, ingen större trafikolycka. Hur jag skulle reagera då om det är barn inblandade vet jag inte, svarar Ann-Charlotte.
Sofia Riedmüller jobbar heltid i kontoret på Loftahammars Varv & Marina. Sedan ett år tillbaka är hon en av de 15 deltidsbrandmännen på orten.
– Det är viktigt att Räddningstjänsten finns där. Det är långt dit, så vem skulle hinna hjälpa oss annars? Det är kul att lära känna de andra och nu är vi tre tjejer i de blandade grupperna. Personligen är det bra för att hålla igång träningen och lära sig hjärt- och lungräddning, till exempel, säger Sofia.
Hon har varit ute på trafikolyckor, hjärtstopp och en släckning efter blixtnedslag.
Sofia tycker att tjejer som är intresserade ska passa på att testa när det annonseras ut tjänster.