Än är det inte klart exakt vilket ämne det är som läckt in i dricksvattnet men det rör sig om någon slags trikloretylen, ett ämne som sedan 2016 krävs dispens för att använda.
Med på mötet var bland andra miljökontoret och en nationell specialistgrupp inom området samt Suzan Nilsson, som är VME:s affärsområdeschef för vatten.
– Det vi gör nu är att titta på vilka kortsiktiga och långsiktiga åtgärder som behöver genomföras. Vi vet ännu inte var föroreningen kan komma ifrån, det är sådant vi försöker ta reda på.
– Vår prioritet är att få ett godkänt vatten i kundernas kranar så fort som möjligt. Vi förser ledningsnätet från en tank som har godkänt vatten. Vi kommer att ta nya prover på ledningsnätet idag och kommande dagar.
– När vi ser att vi har ett godkänt vatten i ledningsnätet kommer vi att ta bort tankarna, då kan man använda vattnet som finns i kranen precis som vanligt igen.
Storsjös eget vattenverk stängdes av när föroreningen upptäcktes.
– Vi behöver hitta föroreningens källa och hur det påverkar vår vattentäkt ur ett längre perspektiv. Det är nu vi startar utredningen kring olika tänkbara källor till föroreningen.
VME har också varit i kontakt med sjukvården, det ska inte föreligga någon omedelbar hälsofara, enligt Nilsson.
– Frågan om faran har vi lämnat över till miljökontoret att utreda tillsammans med berörda myndigheter. Det vi vet idag är att det är förhållandevis låga halter.