Trion av författare har alla släppt böcker under coronapandemin och bokturnéerna har varit inställda.
– Det har varit en stor skillnad. Jag brukar vara ute mycket och prata om mina böcker och älskar det. Att vara författare kan vara ganska ensamt och det är då man träffar sina läsare, får feedback och kanske lite kärlek, säger Anna Laestadius Larsson.
Sedan debuten med Barnbruden har hon fortsatt skildra kvinnors situation genom historiska berättelser, nu med boken "Svårmodets döttrar". Där får vi följa tre generationer kvinnor under 1900-talet och hur deras liv präglas av en våldsam man.
För Amelia Adamo är det första gången på "andra sidan" som författare i stället för journalist.
– Att komma med sin debutbok i den här situationen har väl inte varit så bra, men jag hann i alla fall vara med i Go'kväll, säger hon och skrattar.
– Jag har inte mött publik förrän nu, men det känns jättebra.
Amelia Adamo är en av landets mest kända tidningsutgivare, med tidningar som Amelia, Tara och M-magasin. I boken "Kvinnoarvet" delar hon med sig av sitt liv och sin uppväxt och sina livserfarenheter, högt som lågt.
Den tredje författaren är Jan Guillou som avslutar sin historiska romansvit om 1900-talet, "Det stora århundradet", med boken "Slutet på historien". I tio böcker har han skildrat familjen Lauritzen och den här gången är det 90-talet som utgör scenen för berättelsen.