Kursen kommer att genomföras i mitten av juni.
- Vi vänder oss till alla som är intresserade av folkparken som fenomen, säger rektor Hans Åhlund, Gamleby folkhögskola. Det blir inte enbart tillbakablickar, kursen tar även upp dagens utmaningar och hur det kan tänkas bli i framtiden.
- Därför är kursen extra lämplig som fortbildning för personer som är engagerade i någon svensk folkpark.
Hans Åhlund öppnar själv med en inledning om industrialiseringen och folkhemsbyggandet, som var en förutsättning för folkparken.
Gamleby folkpark blir ett naturligt inslag i kursen, där kommer Bengt O Edberg och Sven Bergsten, Gamleby att prata om artister och program.
Stefan Wermelin och Staffan Schöier, två radioprofiler talar om svensk nöjeshistoria och så kommer Margareta Ståhl, som skrivit en bok om folkparkerna i Sverige. Hon talar om folkparkernas historia.
Marcus Brännström från Visarkivet ska hålla en musikalisk föreläsning och Ann Marie Engel, som doktorerat i ämnet ska tala om folkparkerna och teatern.
Gamlebysonen Göran Henriksson kommer att berätta om sitt arbete i ett stort projekt inom Folkrörelsernas arkiv i Örebro som mynnade ut i boken Det var dans i folkets park och så håller han i en helkväll kring folkparksminnen.
- Där är det definitivt nostalgivarning, säger Göran Henriksson.
Den tre dagar långa kursen avslutas av Gunno Sandahl som talar om erfarenheter och utmaningar i en ny tid.