Fler bedrägerier i Västervik – 15 000 kronor borta utan spår

En tjugotreårig västerviksbo förlorar 6 700 kr, personen har blivit utsatt för ett bedrägeri. Det är ett av fyra fall av bedrägerier och försök till bedrägeri som anmälts i Västervik de senaste dagarna.

Det kommer anmälningar om bedrägeri och bedrägeriförsök  regelbundet till polisen. Om det inte finns någon misstänkt är det svårt för dem att utreda fallet.

Det kommer anmälningar om bedrägeri och bedrägeriförsök regelbundet till polisen. Om det inte finns någon misstänkt är det svårt för dem att utreda fallet.

Foto: Arkiv

Västervik2024-07-15 16:00

En person förlorade 5 700 kr, detta skedde genom stöld av personuppgifter och bankkortet. Det finns en person som pekas ut som misstänkt, polisen uppger att det finns en koppling mellan bedragaren och anmälaren. Anmälaren är 70 och den misstänkta är 34 år, det är oklart vilken koppling de har till varandra. Anmälan gjordes den åttonde juli.

I veckan fick en kvinna 81 år ett telefonsamtal, under samtalet uppgav en person sig för att arbeta på Elgiganten och bad henne lämna ut sina personuppgifter. Personen sa att den 81-åriga kvinnan hade beställt en telefon för 14 000 kr. Kvinnan visste att hon inte hade gjort det. Hon lade på samtalet och anmälde händelsen som försök till bedrägeri.

undefined
Det är viktigt att skydda sig mot telefonbedrägerier.

En ung västerviksbo, 23 år, förlorade 6 700 kr i fredags till följd av transaktioner gjorda av en okänd person. Polisen uppger att de inte vet hur detta har hänt. Anmälaren gjorde en e-anmälan och där framgår det att det inte finns någon misstänkt, vilket innebär att fallet kommer att bli nedlagt direkt.

I slutet av juni anmäldes ett annat bedrägeri, 15 000 kr gick förlorade. I detta fall finns det inte heller någon misstänkt. Bedrägeriet ska ha skett genom en transaktion och det är okänt hur bedragaren kom över kortuppgifterna.                        

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!